Fotbalisté Varnsdorfu zvítězili ve čtvrtém kole druhé ligy v Brně drtivě 6:1 a dostali se do čela neúplné tabulky o skóre před Zlín. Severočeši vstřelili čtyři branky na hřišti Zbrojovky už v prvním poločase. Domácí, kteří předvedli bídný výkon zavánějící ostudou, dohrávali závěr duelu bez dvou vyloučených hráčů. Padli jsme na herní dno, hlesl k nečekanému debaklu trenér Zbrojovky Jaroslav Hynek.

Čtyři góly dostali Brňané už v první půli

Varnsdorf šel do vedení už ve třetí minutě zásluhou Kosaře. V 21. minutě si dal vlastní gól Štěpánek a za další minutu skóroval Nykrín. Ještě v úvodním dějství zvýšil Camara. „Rozdíl v poločasech byl znatelný. Ten první jsme odehráli katastrofálně, kdy po standardce a vlastním gólu jsme se dostali na kolena a nedokázali jsme se vůbec dostat do hry,“ uvedl pro klubový web kouč Brna Jaroslav Hynek.

Kronus snížil z penalty, ale po červené kartě pro kapitána přišly další dvě branky

Zbrojovka po změně stran snížila zásluhou Kronuse z penalty. „Ve druhé půli jsme udělali změny a procesy, abychom byli celkově aktivnější a dokázali se zápasem něco kosmeticky udělat. Když dokážete dostat čtyři branky za poločas, měli byste být schopní je dát i soupeři, ale bylo to náročné. Měli jsme šance, dokázali jsme snížit, ale pak jsme šli do deseti a bylo to ještě složitější,“ řekl trenér Zbrojovky. V 65. minutě totiž dostal červenou kartu domácí kapitán Pernica, na konci základní hrací doby sudí Dorušák vyloučil i Šurala. Hosté pak v nastavení přidali další dvě trefy. Nejprve se prosadil střídající Stradins a po něm Zálešák.

Výkon v první půli byl podle kouče dno

Hynek se snažil najít na hře svých svěřenců pozitiva, ale šlo to jen těžce. „Dokázali jsme být aktivní, presovat, hrát vysoko. To by pro nás mělo být povzbuzením, abychom šli dál, byli odvážní ve věcech, které chceme dělat. To jsme v prvním poločase nebyli, nedovolili jsme si to a potrestalo nás to, padli jsme na herní dno. Chtěli bychom tedy vycházet z pozitivních věcí a na tom nastavit náš proces,“ sdělil po zápase.

Nesmíme se utápět v negaci, burcuje Hynek

Kouči Zbrojovky se nelíbily ani dvě červené karty. „Pozitivní samozřejmě není to, že jsme měli dva vyloučené hráče, to je přístupová věc, kterou musíme taky řešit. Ale hrabat se v negativních věcech a neustále to omílat není krok vpřed. Poučíme se z toho, ani v kabině jsme to nenechali zapomenuto, udělali jsme vstup směrem k hráčům, abychom si řekli, o co jde a jak se nastavit do dalšího týdne. Je potřeba se chytat pozitivních věcí, a ne se utápět v negaci,“ snažil se Hynek burcovat do další práce.

Varnsdorf vede neúplnou tabulku

Varnsdorf každopádně na stadionu na Srbské domácí dokonale zaskočil. Tým, který v uplynulé sezóně hrál o záchranu, a nakonec skončil třináctý, rozjel letošní ročník Chance Národní ligy velmi dobře. V sezoně neporažení Severočeši po úvodní remíze podruhé vyhráli a mají s 10 brankami nejlepší útok ligy. Brno začalo soutěž výhrou v Jihlavě, ale z dalších tří utkání získalo jen bod a v neúplné tabulce je deváté.