Trenérský štáb i hráčský kádr hokejové Komety doznal v uplynulých dnech několika změn. Na střídačce doplnil hlavního kouče asistent Jaroslav Barvíř a do útoku se přihlásil mladý forvard Maroš Jedlička, který už v Kometě hrál. Do Brna by měl ještě přijít špičkový gólman, který doplní Postavu s Kavanem. A sháníme ještě jednoho skvělého obránce, řekl v rozhovoru pro klubový web majitel klubu Libor Zábranský.

Příchodem Jaroslava Barvíře je realizační tým kompletní

Podle něj bylo jasné, že je potřeba přivést ještě jednoho asistenta trenéra. Hlavní trenér Kamil Pokorný dostal od Zábranského volnou ruku a domluvil se s Barvířem. „Dlouho spolu spolupracovali a navzájem se dokonale znají. Jde o srdcaře, bojovníka a já jsem rád, že ho v realizačním týmu máme. S dalšími příchody nebo změnami už nepočítám,“ uvedl majitel Komety. Ten s Barvířem nikdy přímo nepracoval, ale dlouho ho zná. „Všichni trenéři mají mou důvěru,“ dodal Zábranský.

V Jedličkovi našli dravého útočníka

K posilám týmu upřesnil, že na jejich získání pracuje sportovní úsek Komety. Její řady rozšířil jednadvacetiletý talentovaný útočník Maroš Jedlička, který už v Brně hrál před osmi lety jako dorostenec. „Hledali jsme mladého, dravého útočníka, a našli jsme ho v Marošovi,“ řekl.

Top obránce hledá Vincour i v zahraničí

Podle Zábranského chtějí do Brna přivést i top obránce. „Jenže trh u nás je v tuhle chvíli slabý, proto se musíme soustředit i na zahraničí. To je parketa pro Tomáše Vincoura, který to řeší denně, sleduje videa, vyhodnocuje si doporučení a nabídky agentů. Nebavíme se jen o Kanadě nebo Americe, ale i Švédsku či Finsku. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet dál, ale jsme si vědomi toho, že do sezony musíme defenzivní řady rozšířit. U brankářů platí, že jsme před oznámením jedné zvučné posily,“ potvrdil dřívější informace Zábranský.

Útok je silný, šéfem kabiny zůstane Zaťovič

Naopak další posily do útoku už zřejmě neplánuje. I kdyby podle majitele klubu přišla nějaká marodka, tak věří tomu, že to nijak zvlášť neovlivní výkonnost týmu. Jeho kapitánem by měl zůstat Martin Zaťovič, který nedávno prodloužil v Brně smlouvu. O jeho roli šéfa kabiny se Zábranský s Pokorným bavili a boss Komety žádnou změnu neočekává. „Věk sice nezastavíte, ale je potřeba říct, že Zaťa v Kometě odvedl kus práce a zaslouží si za to respekt. Vzhledem k jeho zkušenostem je jeho pozice lídra pevná. Sám tvrdí, že má v klubu ještě rozdělanou práci, přál si pokračovat a já jsem si zase přál ho v mužstvu udržet. Teď to bude jen na něm, jak se na sezonu připraví a také na trenérech, jakou mu dají roli,“ řekl Zábranský.

Trenéři jsou s přípravou spokojení

Podle něj je trenérský štáb s průběhem letní přípravy, a hlavně přístupem hráčů spokojený. „Nikdo není zraněný, což je jeden z ukazatelů toho, že tréninky dávají smysl a jsou kvalitní. Hráči nemají problémy s úpony, klouby ani žádným svalovým omezením, takže vše nasvědčuje tomu, že budou perfektně nachystaní. Ještě je čekají testy a pak zasloužené volno, na které už bude navazovat led,“ dodal vlastník Komety. A potvrdil, že přátelská utkání sehrají brněnští hokejisté mimo Winning Group Arenu, kterou čeká rekonstrukce střechy. Její stav není prý tak špatný, jak se odhadovalo. „Podle optimistických predikcí bychom mohli začátkem srpna začít mrazit, ale to ještě automaticky neznamená změnu pořadatelství jednotlivých přípravných zápasů,“ doplnil Libor Zábranský.