Nemocnice Kyjov nabízí malým pacientům a jejich dospělému doprovodu novinku v rámci stravování. Každý malý pacient i jeho doprovod má možnost využít rautové snídaně a svačinky, případně si doplnit stravu během celého dne. Tento benefit nemocnice poskytuje především pro zdraví malých pacientů a snazší průběh jejich nemoci při pobytu na dětském oddělení. Zpravodajský portál BRŇAN o tom informovala mluvčí nemocnice Veronika Hollerová.
Stoleček připravují pod dohledem nutričních terapeutů
„Pro nás je důležité, aby se malí pacienti cítili co nejlépe a stravování je jednou z klíčových složek jejich zdravotního stavu,“ vysvětlila novinku vrchní sestra dětského oddělení Renáta Masaříková. Pod dohledem nutričních terapeutek se denně připravuje rautový pojízdný stoleček, na kterém maminky i děti naleznou širokou škálu čerstvých potravin, samozřejmě vše podle diagnóz nebo diet, stanovených lékařem.
V tuzemsku jde o jedinečnou věc
Rautové svačinky pro nejmenší pacienty jsou podle ředitele kyjovské nemocnice Jiřího Vyhnala v tuzemských zdravotnických zařízení jedinečnou záležitostí. „Cílem této aktivity je, aby v případě onemocnění žádný malý pacient nebyl ohrožen snížením příjmu potravy během hospitalizace,“ upozornil ředitel.
K dispozici jsou i bezlepkové potraviny
Protože je každý pacient jedinečný, k dispozici jsou také například bezlepkové potraviny pro ty, kteří to potřebují. „Snažíme se, aby stravování na našem oddělení bylo co nejvíce přizpůsobeno potřebám a pohodlí našich malých pacientů a doprovodu,“ dodala vrchní sestra Renáta Masaříková s tím, že tato novinka má přispět k tomu, aby se děti při pobytu na lůžku dětského oddělení cítily co nejlépe.