Osm lidí včetně tří dětí se zranilo při nehodě dodávky a tří osobních aut poblíž Slavkova u Brna na Vyškovsku. Jednoho dospělého převezl s podezřením na těžké zranění do nemocnice vrtulník, řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Silnice I/50 byla několik hodin neprůjezdná, objízdné trasy vedly přes okolní obce, sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Děti záchranáři odvezli do Dětské nemocnice v Brně

Záchranáři měli v péči osm lidí. „Tři děti jsme po ošetření vezli ke kontrole do Dětské nemocnice, jednoho dospělého jsme s podezřením na těžké zranění letecky transportovali do Fakultní nemocnice Brno. Další dva jsme po ošetření převezli se středně těžkým zraněním do Úrazové nemocnice a dva s lehčím zraněním do Vojenské nemocnice,“ uvedla Bothová.

Příčinu nehody policie zjišťuje

Nehoda se stala před 11:00 na silnici vedoucí od Slavkova k dálnici D1. Podle Maláška se auta střetla v kopci. „Příčiny a okolnosti na místě zjišťujeme,“ sdělil. V průběhu vyšetřování nehody byla podle policie komunikace několik hodin neprůjezdná. „Objízdná trasa přes Křenovice a okolní obce byla přetížená, docházelo na ní k dopravním komplikacím,“ uvedli policisté na síti X.