Městská Nemocnice Milosrdných bratří v Brně od středy 7:00 obnoví provoz v běžném režimu, včetně plného fungování akutního příjmu. Standardní hodiny budou na všech odděleních s výjimkou interního. Tam se vrátí do normálu v sobotu. Nemocnice bude postupně přijímat pacienty, které evakuovala v souvislosti s druhým povodňovým stupněm na řece Svratce, popsala mluvčí nemocnice Andrea Šromová. Výrazné škody na majetku voda v nemocnici nezpůsobila.

O evakuované pacienty se postarali v nemocnicích v Brně a dalších částech kraje. V nejbližších dnech se vrátí k Milosrdným bratřím. „S převozem pomůže záchranná služba, zdravotnické dopravní služby a můžeme využít i velkokapacitní vůz hasičů. Rodinné příslušníky budou o převozu informovat příslušná zdravotnická zařízení,“ sdělila mluvčí nemocnice.

Městské zařízení v záplavovém území u Svratky začalo převážet pacienty v pátek

Evakuace, která se dotkla celkem víc než 180 pacientů, skončila v sobotu. Důvodem byla obava, že kanalizací vystoupá voda do suterénu, kde je zdroj elektřiny. Podle Šromové nakonec zejména díky opatření hasičů žádné výrazné škody na majetku nevznikly. Svratka kulminovala v neděli večer a nyní je na hranici druhého a prvního povodňového stupně.