Dlouho očekávaný start hokejové extraligy je tu. Brněnská Kometa v něm dnes od 18:00 vyjede na ledě Winning Group Areny k utkání proti Bílým Tygrům z Liberce. A fanoušci modrobílých jsou zvědaví, zda se jejich oblíbencům podaří navázat na úspěšný domácí závěr přípravy i na pozitivní bilanci proti Severočechům z uplynulé sezony.

Na závěr přípravy Brňané doma dvakrát vyhráli

Brněnský tým se na extraligový start v domácím prostředí těší. Kometa totiž k zápasům na ledě Winning Group Areny vyjela až v závěru přípravy a aréna pod Špilberkem jí výsledkově velmi prospěla. Odnesly to týmy bratislavského Slovanu a Olomouce, když se ani jednomu ze soků nepodařilo v Brně skórovat. Kometa si naopak připsala úspěšné odvety, Slovan vymazala 5:0 a Kohouti odjeli na Hanou s nepořízenou po porážce 0:3.

Důležité je uspět v ostrých extraligových zápasech, říká kapitán Zaťovič

Kapitán Martin Zaťovič však upozornil, že není ani tak důležité uspět v přípravě jako v ostrých extraligových zápasech. Závěr dlouhé přípravy napovídá, že sebevědomí modrobílých šlo nahoru. A početné zastoupení zkušených hráčů vidí trenér Kamil Pokorný jako výhodu.

Vrátily se opory z mistrovských let

Kometa před novou sezonou ohlásila návraty opor z mistrovských let: zpět přivedla útočníka Hynka Zohornu s obráncem Michalem Gulašim. Nejvyšší soutěží jsou protřelé i další posily, v brankovišti bezesporu Slovinec Gašper Krošelj, v útoku Robert Říčka či Tomáš Rachůnek, který ale bude při startu extraligy v brněnské sestavě ze zdravotních důvodů chybět. Dravé mládí reprezentují další ofenzivní posily Maroš Jedlička s odchovancem klubu Jakubem Konečným a také brankářem Michalem Postavou. Ten zřejmě začne sezónu v pozici jedničky.

Liberec také vsadí na navrátilce i mladé hráče

Po úspěšné sezoně v Liberci se smlouvy v NHL dočkal Jakub Rychlovský. Kariéru ukončil kapitán Michal Birner a finskou výzvu přijal útočník Adam Najman. Naopak liberecký útok vyztužil Adam Musil, jenž se pod Ještěd vrací po dvou sezonách v pardubickém Dynamu. V reakci na marodku v útočných řadách, kdy trenéři nebudou moct v úvodu soutěže využít služeb Michala Bulíře a Marka Zachara, přivedli Bílí Tygři do své smečky Jonáše Peterka z Vítkovic a ze západu Čech se do liberecké organizace vrátil i centr Filip Jansa.

Do branky Bílých Tygrů se vrací Petr Kváča

Klíčový návrat hlásí dnešní soupeř Komety i v brankovišti. Po jediné sezoně ve Švédsku se na sever Čech vrací Petr Kváča, jeden z nejlépe hodnocených maskovaných mužů předloňského ročníku extraligy. Po sedmi sezonách v zámořské NHL se fanoušci pod Ještědem dočkali i návratu Radima Šimka, jehož příchod by měl nahradit odchod Ronalda Knota. A liberecký dres bude i nadále oblékat ofenzivně laděný zadák T.J. Melancon.

V uplynulé sezóně neztratili s Tygry ani bod

Brňané v uplynulém ročníku neztratili s Libercem ani bod a do sítě Bílých Tygrů nasázeli ve čtyřech duelech úctyhodných 21 branek. Celkově pak Kometa ovládla hned pět posledních zápasů se Severočechy v řadě. Otázkou tedy zůstává, zda modrobílí přidají do vítězné šňůry i šestý duel a vstoupí tak do nového ročníku pravou nohou.