Letošní rok je v brněnské zoo plný mláďat. Narodili se vlci hřivnatí, kapybary, sobi polární, alpaky, tahři himálajští, želvy uhlířské, a další. Ne každý z návštěvníků ale měl to štěstí a zahlédl je. Mláďata bývají často schovaná v zadních částech expozic a matky si je úzkostlivě chrání. Proto zoo připravila pro návštěvníky takzvané vítání do smečky. Je to jedinečná příležitost, jak se s našimi letošními mláďaty seznámit, uvedla mluvčí zahrady na Mniší hoře Věra Müllerová.

Na každou podzimní sobotu připravili speciální komentované krmení

Každou podzimní sobotu ve 14:00 bude připravené speciální komentované krmení jednoho z druhů, který má v letošním roce mláďata. Od zaměstnanců a chovatelů se návštěvníci dozví spoustu zajímavostí a faktů o těchto zvířatech, a především o mláďatech. Budou tak mít jedinečnou příležitost vidět celou zvířecí smečku pohromadě a pro všechny návštěvníky těchto komentovaných krmení máme připravený speciální dárek,“ upřesnila mluvčí.

Vítání do smečky zahajují u vlků hřivnatých

Vítání do smečky startuje v brněnské zoologické zahradě už tuto sobotu u vlků hřivnatých. Další termíny vítání do smečky jsou následující:

28. září – lori horský
5. října – kapybara
12. října – sob polární
19. října – kakadu růžový
26. října – tahr himálajský
2. listopadu – halančík
9. listopadu –  želva uhlířská
16. listopadu – alpaka
23. listopadu – margay

A některá mláďata si můžou čtenáři zpravodajského portálu BRŇAN prohlédnout už teď ve fotogalerii pod článkem.