Drama jako ze západu…V břeclavské směnárně, těsně po skončení provozní doby, se odehrálo drama. Při odchodu z provozovny pracovníky směnárny napadla trojice maskovaných mužů a snažila se jim odcizit přenášenou hotovost v různých měnách. Při krátké potyčce, byli zraněni jak oba pracovníci směnárny tak i jeden z útočníků. Agresory nezastavily ani výstřely z legálně držené krátké střelné zbraně jednoho ze směnárníků. Útočníkům se i tak podařilo získat batoh s penězi.

„Překotně naskočili do osobního automobilu Opel a zamířili směr Rakousko. Ujíždějící vozidlo se na hraničním přechodu pokusila zastavit právě sloužící hlídka cizinecké policie. Směrem na obec Reinthal ujíždějící pachatelé nereagovali na pokyny policistů k zastavení a pokračovali dále do vnitrozemí. Do přeshraničního pronásledování se následně zapojily i další břeclavské hlídky,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Spolupráce s kolegy z Rakouska se vyplatila, padla klec

Auto s lupiči se podařilo nasazeným hlídkám zastavit až poblíž obce Ketzelsdorf. Tam byli zadrženi dva cizinci. Třetí byl později dohledán rakouskými policisty. Zároveň se podařilo zajistit i uloupenou téměř dvoumiliónovou hotovost.

„Případ, který je kvalifikován jako loupež ve spolupachatelství, dále vyšetřujeme a zároveň spolupracujeme s rakouskými kolegy,“ uzavřel Malášek