Hokejisté Brna opět v extralize prohráli, tentokrát na ledě Plzně, kterou stejně jako Kometu trápí špatná koncovka. O první změnu ve skóre se sice na ledě Indiánů postaral hostující Cingel, pak ale domácí v poslední části zabrali a zápas otočili. A nakonec gólem do prázdné branky vyhráli 3:1. S jedním vstřeleným gólem se těžko vyhrává, posteskl si po zápase zklamaný asistent trenéra Komety Jiří Horáček.

Branku Brna poprvé hájil Krošelj

Za Kometu poprvé v sezoně a premiérově nastoupil slovinský reprezentační brankář Krošelj. V obraně se objevil brněnský odchovanec Němec, který hraje v Přerově Maxa ligu. Hostům chyběli Ščotka, Davidson a Okál, kteří jsou na marodce. Zohorna odehrál za Brno své 400. utkání a Říčka zapsal 500. duel v extralize.

První třetina se obešla bez gólů

Zkušený Krošelj neměl během prvních dvaceti minut mnoho práce, připsal si pouze dva zákroky po střelách Maláka, jehož vychytal betonem. Poradil si i střelou Schleisse v přesilovce, ale jinak byli hosté v obraně hodně důslední a soupeře do ničeho nepouštěli. Oba týmy si zahrály po jedné přesilovce, Brňané zahrozili po možnostech Ďalogy nebo Zbořila, ale mnoho nebezpečných akcí k vidění nebylo. Hrenák si připsal celkem tři zákroky.

Kometa otevřela skóre, Plzeň však vyrovnala

Druhá část byla daleko zajímavější. Kometa šla totiž po pouhých 40 vteřinách do vedení. Hollandovu střelu Hrenák jen vyrazil Hrenák na pravý kruh, odkud dorážel Cingel. Slovenský útočník pálil pod vyrážečku svého krajana – 0:1. Hosté hráli aktivněji, ale další vyložené tutovky nepřicházely. Škodovka se proto za polovinou utkání dočkala vyrovnání. Lalancette unikl po levé straně, přihrál před bránu na volného Söderlunda, jehož přesná rána zapadla do Krošeljovy brány – 1:1. Slovinský brankář se následně vytáhl po výborné střele Matýse, Hrenák musel čelit pro změnu příležitosti Kose, stav se ale do konce periody už nezměnil.

Škodovka v posledním dějství duel otočila

I v posledním dějství se hrál vyrovnaný bojovný hokej bez větších šancí. Přesto se domácí z ničeho nic dostali do vedení. Brněnský rodák Dujsík napřáhl od modré čáry, Krošelj toho moc neviděl a Plzeň šla do vedení – 2:1. Brno mělo možnost srovnat v přesilovce, nebezpečně pálil Zohorna, ale jen do výstroje Hrenáka. Hosté v závěru měli velký tlak, odvolali brankáře a snažili se dostat duel do prodloužení. Flekova tutovka však skončila na plzeňském brankáři. A tak domácí udeřili v závěru gólem do prázdné klece, když Piskáček upravil na konečných 3:1.

Poprvé jsme vyhráli za tři body, řekl Jandač

My jsme samozřejmě šťastní, dokázali jsme poprvé v sezóně vyhrát za tři body, poprvé navíc doma. Bylo to těžké utkání, podobné to bude i nadále, my se budeme rvát o každý bod. Nehrajeme špatně, strašně se ovšem nadřeme na góly, což nás provází od začátku soutěže. Když jsme dali gól na 2:1, tak naše hra poté byla nervózní, Brno se tlačilo, závěr nebyl dobře sehraný, nicméně Hrenák nás podržel, což bylo podstatné,“ uvedl kouč Plzně Josef Jandač.

Z Plzně odjíždíme bez bodů, smutnil Horáček

„Bohužel odjíždíme z Plzně bez bodů, zápas byl hodně ubojovaný, nějak se vyvíjel. Dali jsme pouze jeden gól, na to se těžko vyhrává. Plzeň nám ve třetí třetině dala rozhodující branku, v power-play poté přidala ještě jednu, což rozhodlo, že nemáme ani bod,“ řekl Jiří Horáček.