Čtyři stovky lidí dorazily o posledním zářijovém víkendu na dětské dopoledne s rybáři, které pořádal rybářský spolek na sádkách v Blansku. Menší děti si odtud mohly domů odnést zdarma dva ulovené pstruhy, starší školáci se utkali při rybářských závodech na vedlejším rybníku. Zpravodajský portál BRŇAN o tom informoval předseda blanenských rybářů Martin Sklář.

Děti lovily na sádkách i na rybníku

Dětský rybářský den pořádají podle něj příslušníci Petrova cechu každoročně tradičně koncem září. „Letos to vyšlo na státní svátek svatého Václava. Pro malé děti bez rybářského lístku jsme připravili lov na sádkách. Kdo měl štěstí, mohl si domů odnést dva ulovené pstruhy. Starší děti chytaly ryby při závodech na vedlejším rybníku, který je součástí areálu,“ upřesnil Martin Sklář.

S technikou a výstrojí přijeli hasiči a strážníci

Nejmenší děti se pak mohly vydovádět na skákacím hradu a nechávaly si malovat pěkné obrázky na tváře. „Malí i velcí návštěvníci si pak se zájmem prohlédli hasičskou techniku a výstroj, přivezené dobrovolnými hasiči z Petrovic na Blanensku. A blanenští strážníci jim předvedli služební vůz s výzbrojí,“ uvedl předseda rybářů.

Snědli 350 klobásek a vypili 250 limonád

Podle Skláře přišlo na dětské dopoledne s rybáři asi 400 lidí, což je v historii akce rekord. „Vstup a občerstvení byly zdarma. Dětem s rodiči jsme rozdali asi 350 klobásek, které si mohli na místě opéct. K nim padly tři kila kečupu, dvě kila hořčice a dvacet bochníků chleba. A vypilo se 250 limonád. Jsme rádi za tak velkou návštěvu a snad si skoro každý návštěvník odnesl rybu, popřípadě hezký zážitek,“ doplnil Sklář s tím, že ho mrzí, že na akci nepřišel nikdo z vedení blanenské radnice, ač to dřív bývalo zvykem.