Hokejisté Komety konečně doma zabrali a v úterý večer skolili letošního finalistu z Pardubic. Dynamo sice ve Winning Group Areně otevřelo hned v první minutě skóre, ale Brno dokázalo srovnat a dotáhnout duel až do prodloužení. V jeho závěru rozhodl Zbořil a Kometa si tak může na své konto připsat důležité dva body.

Hosté otevřeli skóre už po 16 vteřinách

Utkání začali lépe hráči hostujícího Dynama. Po šestnácti vteřinách hry vybojoval Poulíček kotouč za brněnskou klecí, odkud jej vyslal na modrou čáru přesně na čepel hole Čerešňáka. Ten propálil Postavu a hosté se tak hned v úvodu duelu ujali vedení – 0:1. Kometa mohla srovnat v druhé polovině úvodního dějství, ale Ďaloga Vomáčku nepřekonal. O necelé dvě minuty později pak mohl vyrovnat i Pospíšil, ale i jeho střelu gólman hostů lapil.

Brno ve druhé třetině dvakrát srovnalo

Brno vyrovnalo v 25. minutě. Akci odstartoval Pospíšil, který přesným pasem našel hůl Rachůnka. Ten sice se střelou chvíli váhal, Vomáčka však na letící kotouč nakonec nedosáhl – 1:1. Radost domácích však netrvala dlouho. Během pardubické přesilovky prolétla přihrávka od pravého kruhu až na levou stranu ke Kautovi, jehož přesně mířená dělovka z první zakončila svůj let až za zády Postavy – 1:2. O tři minuty později ale bylo opět srovnáno zásluhou Marcinka, jenž po pasu Pospíšila prostřelil gólmana Dynama – 2:2.

V poslední třetině gól nepadl

Poslední dějství bylo vyrovnané, na obou týmech bylo vidět, že nechtějí udělat výraznější chybu. První šanci vyslal v této pasáži hry Červenka, ale Postava kapitánovi mistrů světa vystavil betony stopku. Červenka pak znovu zahrozil v závěru utkání, ale fantastický Postava ho znovu vychytal. O tom, že se půjde do prodloužení, rozhodl Cingel, který v přesilovce nepřekonal ani nadvakrát hostujícího brankáře.

V prodloužení rozhodl o zisku dvou bodů Zbořil

V prodloužení dohrávala Kometa přesilovku, kterou však nevyužila. Nicméně se hrálo bez přerušení a netradičně při hře čtyři na čtyři. Tato herní varianta vydržela i nadále, neboť Kometa dostala výhodu další přesilovky, konkrétně čtyři na tři. Sedm vteřin před koncem odmítl nájezdy Zbořil, který puk procedil pod ležícím Vomáčkou – 3:2. Kometa tak udolala Pardubice a připsala si první domácí vítězství.

Mrzí mě, že jsme to neuhráli za tři body, řekl Pokorný

„Musím říci, že v naší situaci pro nás byl první gól soupeře velká rána a celou první třetinu jsme se z toho vzpamatovávali. Po vyrovnávacím gólu ve druhé třetině začali hráči makat, zvedlo se jim sebevědomí, pomohli nám zajisté také naši úžasní fanoušci a najednou nás byl plný led. Na chvíli nás sice opět trochu srazil gól v pardubické přesilovce, ale poté jsme opět zaslouženě vyrovnali a do třetí třetiny jsme šli již s tím, že chceme zápas strhnout na svoji stranu, což myslím, že bylo vidět. Trochu mě mrzí, že v závěru základní hrací doby v naší přesilovce pět na čtyři jsme neproměnili dvě gólové příležitosti a že jsme utkání neuhráli za tři body. Vynahradili jsme si to každopádně v prodloužení, díky čemuž jsme získali dva body. Dnes jsme porazili velice kvalitního soupeře, od čehož se musíme odrazit a hlavami se musíme chystat již na páteční utkání,“ uvedl kouč Brna Kamil Pokorný.