Několik hodin bojovali v noci na dnešek jihomoravští hasiči s požárem ubytovny a skladu v Šakvicích na Břeclavsku. Čtyři lidé utrpěli zranění a škoda se vyšplhala na sedm milionů korun, uvedl na webu hasičů jejich mluvčí Petr Příkaský.

Vyhlásili druhý stupeň poplachu

Operační středisko hasičů vyhlásilo podle mluvčího druhý stupeň požárního poplachu. „Na místo se postupně sjelo deset jednotek. Do boje proti plamenům hasiči nasadili sedm vodních proudů. Oheň dostali pod kontrolu v 0.52 hodin. Hasiči vyhledávali skrytá ohniska pomocí termokamery a dronu a následně je dohašovali. Z prostoru požáru postupně vynesli 10 propanbutanových lahví. Krátce před čtvrtou hodinou ranní se podařilo požár zcela zlikvidovat,“ upřesnil Příkaský.

Uchránili majetek za šest milionů

Při požáru se podle mluvčího hasičů zranili čtyři lidé. „Vyšetřovatel vyčíslil předběžně škodu na 7 milionů korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 6 milionů korun,“ dodal mluvčí s tím, že všechny zasahující jednotky se krátce před pátou hodinou ráno vrátily zpět na základnu. Příčina ničivého požáru se nyní vyšetřuje.