Trojice aktuálně nejhorších týmů hokejové Tipsport extraligy se představí ve středečních dohrávkách nejvyšší domácí soutěže. Poslední České Budějovice nastoupí v zápase 9. kola na ledě třináctého Brna, dvanáctá Plzeň přivítá v duelu 8. kola sedmé Kladno. Rytíři se v případě vyššího vítězství mohou posunout až na čtvrté místo tabulky.

Brnu ani Motoru se vstup do soutěže nevydařil

V Brně se utkají kluby, kterým se vstup do sezony nevydařil. Kometa doposud vyhrála v základní hrací době jen jeden zápas a celkem získala v osmi duelech osm bodů. Motor naplno zabodoval dvakrát a na jihu Moravy bude usilovat o ukončení série čtyř porážek.

Je to z naší strany utrápené, postěžoval si Kovařčík

„Teď je to z naší strany trošku utrápené. Musíme jít střídání od střídání, zápas od zápasu a dostat se do toho zpět. Věřím, že to otočíme a vrátíme se na vítěznou vlnu,“ řekl českobudějovický útočník Ondřej Kovařčík po poslední porážce v Litvínově, kterou si Jihočeši připsali už minulý týden v úterý.

Podobně je na tom ale i Brno, které sice dvakrát za sebou bodovalo, ale doma nezvládlo dva z dosavadních tří zápasů

„Konečně jsme začali dávat góly, na které se strašně nadřeme, ale také jsme měli ve hře výpadky, což se nesmí stávat. Musíme jít nahoru, nemůžeme si dovolit být tam, kde jsme teď,“ řekl obránce Marek Ďaloga po porážce v prodloužení v Karlových Varech.

S dvěma porážkami v zádech půjdou do souboje s Kladnem hráči Plzně, kteří ale v neděli získali bod na ledě Třince

Proti Rytířům se budou snažit navázat na výhru v přípravě i tři vítězství z minulé sezony. Středočeši do nového ročníku vstoupili dobře a drží se ve středu tabulky. Naposledy ale prohráli v prodloužení s Karlovými Vary. „Měli jsme tam sice dobré pasáže, nějaké šance, ale nebyl to ten hokej, který nás doteď zdobil. Musíme být pokorní i za ten bod, ale asi nás to vrátilo na zem,“ řekl kapitán Radek Smoleňák. „Jedeme dál, alespoň jsme bodovali. Každý bod bude na konci sezony dobrý,“ dodal.