V září zahájila v brněnských Bosonohách provoz Lesní mateřská škola, zřízená státem a tamní městskou částí. Tato školka navazuje na více než sedmileté působení místního soukromého lesního klubu Človíček. Na základě vzájemné dohody mezi zástupci městské části a lesní školky byla spolupráce posunuta na novou úroveň. Nyní Lesní školka spadá pod ZŠ a MŠ Bosonožské náměstí, upřesnil v tiskové zprávě starosta Bosonoh Martin Černý (KDU-ČSL).

Školka slouží dvaceti dětem

Cílem radnice bylo podle starosty zvýšit dostupnost tohoto typu předškolního vzdělávání. „Díky státním příspěvkům je lesní školka levnější než soukromá, a proto také dostupnější pro širší veřejnost. Kapacita školky je 20 dětí a o místa byl velký zájem od samého začátku. Školka je nyní plně obsazena dětmi z Bosonoh. Spolupráce mezi Lesní mateřskou školou a naší klasickou školkou funguje už teď naprosto skvěle,“ uvedl Černý.

Na transformaci školky pracovali celý rok

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám pomohli během celého roku pracovat na tom, abychom úspěšně zvládli proces transformace. Zvláštní poděkování patří řediteli školy a učitelkám. Bylo to náročné, zejména v jednání s Jihomoravským krajem, Krajskou hygienickou stanicí, městem Brnem, Odborem školství a Brněnskými komunikacemi. Přesto jsme to zvládli a školka nyní funguje výborně,“ dodal starosta.

Úpravy prostor přišly na necelý milion korun

Celkové náklady na zajištění všech nezbytných úprav a vybavení pro provoz školky dosáhly podle Černého 950 tisíc korun včetně DPH.