Dva muži podezřelí z převádění migrantů ujížděli na jihu Moravy policistům, zadrželi je až v Rakousku. Ve voze se tísnilo dalších devět lidí, včetně dětí v zavazadlovém prostoru. Na policejním webu o tom dnes informoval mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Pokusili se ho zastavit na sjezdu z dálnice

Policisté dostali informaci o vozidle, které zřejmě převáží migranty po dálnici D2, v pondělí odpoledne. „Krátce na to skutečné spatřila hlídka cizinecké policie na dálnici v prostoru hraničního přechodu podezřelé vozidlo. Hlídka se za ním rozjela a v součinnosti s dalším policejním vozem se jej pokusila zastavit na sjezdu z dálnice,“ popsal situaci Šváb.

Naboural policejní auto a ujel do Rakouska

Muž za volantem ujíždějícího vozu však naboural policejní auto a odjel ve směru do Rakouska. Čeští policisté tak přes centrum policejní spolupráce Mikulov-Drasenhofen informovali rakouské kolegy. Ti připravili několik zátarasů, které však řidič dokázal překonat či objet po poli.

Nakonec převaděče zastavili

„Nakonec odbočil na polní cestu a pole. To už je ze vzduchu sledoval i policejní vrtulník, kde byl ve spolupráci s rakouskou policií zastaven. Dva podezřelí převaděči byli zadrženi,“ uvedl Šváb. „Případ i nadále prověřují jak břeclavští kriminalisté, tak kolegové z Krajského kriminálního úřadu v Dolním Rakousku pro podezření z obchodování s lidmi,“ doplnil.