Návštěvníci hradu Veveří u Brna mohou o prvním březnovém víkendu ochutnat moravské víno a uzené. Letošní novinkou je soutěž „O nejlepší domácí uzené“, kdy své výrobky představí deset amatérských uzenářů. "Do soutěže se mohl přihlásit kdokoliv, kdo se nebojí pochlubit svým uzeným. Pokud někteří zájemci přihlášky propásli, mohou se nyní do soutěže zapojit alespoň jako odborní hodnotitelé," řekl jeden z pořadatelů Pavel Pichler.
Pro soutěživé povahy pořadatelé přichystali soutěž v pojídání prasečích oušek na čas. Hosté akce mohou také degustovat moravská vína ve vytápěných stanech a uzenáři naučí zájemce, jak se připravuje paštika nebo udí maso. Na Dolním hradě mohou děti pod vedením brněnského šéfkuchaře připravit jídlo pro své rodiče.
V neděli na zájemce čeká soutěž jedlíků buřtů nebo kulinářská show. Přesný program najdou zájemci na webu www.moravskeuzene.cz.