Třicetiletý muž v Brně podle policie vykradl hotelový pokoj a odnesl si věci za více než milion korun. Obvinili ho z přečinu porušování domovní svobody a zločinu krádeže. Na policejním webu to dnes uvedla mluvčí Petra Hrůzová.

Muž se podle policie vloupal do hotelového pokoje v Brně loni v srpnu, když našel v centru města na zemi kartu od hotelového pokoje a řekl si, že ji vyzkouší. „Vešel do hotelu, prošel nenápadně kolem recepce, vyjel výtahem do patra a vyhledal číslo pokoje z karty. Když vložil kartu do dveřního mechanismu, dveře pokoje se opravdu otevřely,“ uvedla mluvčí.

Pokoj během chvíle převrátil vzhůru nohama

„Muž do hotelu vešel ve špinavých šortkách, pantoflích a roztrhaném tričku. Pro prohledání pokoje odcházel jako jiný člověk, oblečen ve značkovém sportovním outfitu s tmavými slunečními brýlemi,“ poznamenala Hrůzová.

Vešel jako trhan, odcházel jako boháč

Uvedla, že byl ověšený luxusními taškami plných odcizených věcí, mezi kterými byly například dvoje značkové pánské hodiny, běžecké boty, společenský pánský oblek, tři mobilní telefony, k nim troje chytré hodinky, golfové oblečení včetně golfových míčků a další věci.

Muž je nyní za mřížemi, kde si odpykává trest za předešlou majetkovou trestnou činnost. Pokud jej soud sezná vinným i v tomto případu, trest se mu může prodloužit o osm let.