V plném proudu je v moravské metropoli už devátý ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky.  Až do poloviny srpna bude v amfiteátru v zadní části areálu koupaliště na Kraví hoře k vidění to nejlepší z repertoáru Divadla Bolka Polívky i oblíbené tituly spřátelených divadel. Diváci se mohou těšit třeba na Simonu Stašovou, principála Bolka Polívku s dcerou Annou, Pavla Lišku a další herecké hvězdy.

Dnes zahraje Anna Polívková Proslov a po něm bude Sága

V červencové nabídce nechybí pohybový one woman stand-up Proslov. Anna Polívková se dnes večer s humorem utká se svým věčným dilematem – vyjadřovat se slovy má v popisu práce často, ale nebylo by lepší, kdyby mlčela? O dva dny později, tedy 24. července, následuje nové autorské představení Bolka Polívky Sága aneb Vizovický zázrak se zábavou ve stylu legendární Manéže.

Po DADA Revue následuje brilantní situační komedie

DADA Revue, hravá komediální koláž autora a performera Pala Seriše, je na programu 25. 7.  Dynamický a bezprostřední one-man show specialista pro pobavení diváků bravurně zkombinuje divadlo, stand-up, pantomimu a tanec. Brilantní situační komedii plnou zvratů a záměn o tom, kolik milenek je zapotřebí ke zkáze jednoho dlouholetého manželství Dokud nás milenky nerozdělí rozehrají Veronika Freimanová, Vladimír Kratina, Jana Bernášková a další známí herci 28. července.

Z Divadla Ungelt připlují Pstruzi

A z Divadla Ungelt připlují 31. července poprvé na Letní scénu Divadla Bolka Polívky Pstruzi s Pavlem Liškou, Jaromírem Dulavou a Alenou Mihulovou. Diváci se tak mohou těšit na existenciální magicko-realistickou komedii, jejímž autorem je vyhlášený italský dramatik Edoardo Erba.

Představí se Stašová i Vydra

Srpnový program pak přinese například představení Drobečky z perníku, dojemnou komedii inspirovanou skutečným příběhem, ve které exceluje Simona Stašová (4. 8.). S typickým anglickým humorem se 5. 8. pustí povedený tatínek v podání Václava Vydry do řešení maléru s dospívajícími dětmi – Na poslední chvíli.

Po komedii o mužích a ženách uzavře program Caveman

Vše o ženách – komedie o mužích, kteří se domnívají, že všechno ví… a to nejen o ženách pobaví 6. 8. Connie, Leona, Millie a Mary jsou dámy z amerického jihu a jejich největším životním povyražením za posledních 30 let je pravidelná každotýdenní partička bridže. Co se stane, když jedna z nich náhle zemře? To bude jasné 9. 8. během představení S láskou Mary. Závěr letošní Letní scény Divadla Bolka Polívky pak bude patřit kultovní one man show Caveman o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví (10. 8.). Začátky představení jsou zpravidla ve 20.30 hodin.