Fotbalisté Líšně vstoupili do nového ročníku Chance Národní ligy bezgólovou remízou se Zlínem, který spadl z nejvyšší soutěže. V atraktivním utkání se před zraky 934 diváků hrál pohledný fotbal s řadou šancí. Domácí teď může mrzet nastřelená tyč a břevno, protože podle trenéra Milana Valachoviče by před utkáním s ligistou brali bod, teď jsou však zklamaní, protože mohli bodovat naplno. Šel jsem na hřiště vyhrát, smutnil líšeňský navrátilec Jan Silný.

Silný mohl skórovat nůžkami

Hosté ve žlutomodrých dresech od úvodního hvizdu ukazovali svou sílu, ale ani v bílém hrající domácí nezůstali v útočení pozadu. Už v 5. minutě pořádně protáhl Vajnera Gruzínec Načkebia, vzápětí skryl domácí gólman padáček Černína, aby hned z protiútoku mohl nůžkami skórovat Silný. „Vždycky jsem se tady v Líšni cítil jako doma a návrat jsem dlouho vyhlížel,“ přiznal útočník.

Dostála zachránila po Sokolově ráně tyč

Do dalších šancí se pak postupně dostali Lutonský a Polášek, oba však jen těsně minuli Dostálovu bránu. A ve 21. minutě zachránila hostujícího brankáře tyč po dobře kopnutém přímém kopu z dobrých 35 metrů. Hosté pak měli převahu, ale z centrů nic nevytěžili.

Jokovič orazítkoval břevno

Zlín vstoupil aktivněji i do druhé půle, ovšem v 55. minutě ho přibrzdilo vyloučení Reitera, který po faulu na Sokola u půlky hřiště dostal druhou žlutou a červenou kartu a sudí Zaoral ho tak poslal do sprch. Z následného přímého kopu pak mohla Líšeň znovu udeřit, když Sokol posadil míč na hlavu Jokoviče, který však jen orazítkoval břevno Dostálovy svatyně.

Líšeň spasil Vajner, pak mohla dvakrát skórovat

Do vedení však mohli jít i oslabení hosté. Po dlouhém autu do vápna si málem srazil míč do sítě kapitán Jeřábek, ovšem Vajner vytáhl fantastický zákrok a konečky prstů dostal balón nad břevno. Po hodině hry se mohl znovu prosadit Sokol, jehož pumelici vytlačil Dostál na roh. Přesilovkový tlak domácích neustával, z přetaženého rohu hlavičkoval do levé šibenice Jeřábek, ale vysoký Černín dokázal míč ještě z brány vyhlavičkovat.

V závěru se neprosadil ani Aldin, ani Raab

Otevřenou dálnici pak měl před sebou střídající Aldin, který se procpal až na hranici vápna, ale místo technické střely volil tvrdou ránu, ze které ale nic nebylo. V samotném závěru střílel po přetaženém rohu Dziuba, k odraženému míči se dostal Raab, který chtěl zakončit patičkou, ale Dostál mu tutovku výborným zákrokem zmařil. „Škoda, kdyby si to přehodil na druhou nohu, tak z toho mohl být gól,“ posteskl si kouč Líšně Milan Valachovič.

Mohli jsme vytěžit víc než bod, řekl Valachovič

„Důkladně jsme se na soupeře připravovali. Zlín má vysoké hráče, kteří umí zahrozit, včetně dlouhých autů. Hráli jsme dobře, kluci plnili naše pokyny, i přes kvalitu soupeře jsme si vytvořili velké šance a je škoda, že jsme je neproměnili. Hráli jsme přesilovku, což změnilo ráz druhého poločasu, který jsme nezačali dobře. Duel se díky tomu otočil, trefili jsme břevno a mohli jsme klidně zvládnout zápas vítězně. Brankář Dostál svůj tým v závěru podržel. Je to škoda, pocity jsou smíšené. Bod bychom před zápasem brali, teď si myslím, že jsme mohli vytěžit o něco víc,“ uvedl Valachovič.

Gólové prokletí by chtěl Silný zlomit co nejdřív

„Bylo to o jednom gólu, který nepadl. Mohli jsme vyhrát my, mohli vyhrát oni. Škoda, že jsme nebyli šťastnější, měli jsme ke gólu blíž,“ řekl Jan Silný. Ten by chtěl co nejdříve zlomit střeleckou smůlu a dát gól. Vždycky, když sebelíp hrajícího útočníka zeptají, kolik dal gólů, a on řekne, že žádný, tak je to blbé. Proto bych to chtěl zlomit co nejdřív. Šel jsem dneska vyhrát, chtěli jsme tři body. Ale bod je dobrý a je důležité, že jsme neprohráli,“ uvedl útočník.

S bodem jsme spokojení, přiznal Červenka

„Musíme být s bodem spokojení, protože jsme hráli dlouhé oslabení. Soupeř nás tlačil, měl dobré šance. Kluci to výborně odbránili. Odehráli jsme poměrně rozpačitý první poločas, který byl hodně nervózní, nebyli jsme na míči, nebyli jsme přesní. Ve druhém poločase jsme už byli klidnější a hru kontrovali. Jenže vše ovlivnilo vyloučení a soupeř následně nebezpečně hrozil. Jak už jsem říkal v úvodu, bod musíme brát, Líšeň má kvalitní tým, což v Chance Národní Lize dlouhé roky prokazuje,“ řekl zlínský trenér Bronislav Červenka.