První říjen patří 7. kolu extraligy, ve kterém hokejisté předposlední Komety změří síly s pardubickým Dynamem. Oba celky si po neděli chtějí zlepšit náladu i postavení v tabulce. Brno musí po prohře 1:3 v Plzni máknout na produktivitě, zapomenout na vynulování od pražské Sparty budou chtít i Východočeši, kteří jsou zatím pátí. Atraktivní bitva bude mít úvodní buly dnes v 18:00.

Musíme prostě puk dokopat do brány, říká útočník

Brněnským problémem číslo jedna je v úvodu soutěžního ročníku efektivita v zakončení. Střelecké trápení Komety pokračovalo i v Plzni, kde se z 22 pokusů ujal pouze ten z hole Cingela. Moravané tak stejně jako v předchozích čtyřech duelech skórovali během základní hrací doby pouze jednou, což pochopitelně zatím nevede k potřebným tříbodovým ziskům. „S jedním gólem prostě nemůžete být úspěšní, je to stále dokola. Chybí nám jednoduchost, tlak do brány, puk prostě dokopat nějakým způsobem do sítě. Musíme se z toho oklepat, začít od malých věcí, jinak to nepůjde,“ řekl pro klubový web Lukáš Cingel.

Plzeň zápas otočila

Ten na plzeňském ledě otevřel skóre a dlouho se zdálo, že si Kometa sáhne alespoň na nějaký ten bodík. Rozhodla však poslední pasáž zápasu, kdy Plzeň dvěma góly zápas otočila a pečetila výhru 3:1 gólem do prázdné branky po odvolání gólmana Krošelje.

Musíme věříme, že to zlomíme, burcuje Cingel

Program na začátku sezony je nahuštěný a Cingel si uvědomuje, že je potřeba jít dál a soustředit se na další blížící se zápasy. „Musíme začít od začátku, fárat, věnovat se detailům, a maličkostem, potom to postupnými krůčky přijde. Nemáme na co čekat, čekají nás Pardubice, do každého utkání musíme jít naplno, dobře se připravit, zregenerovat a snažit se to všechno otočit na naši stranu. Je to o hlavách, nesmíme být frustrovaní, a naopak musíme věřit, že to zlomíme,“ dodal slovenský reprezentant. Ten je se dvěma góly zatím nejlepším střelcem Brna.

Kometa se na góly moc nadře

Střelecká mizérie Komety mrzí i trenéry. „Trápí nás, že nedáváme moc gólů. Máme jen osm střeleckých úspěchů za šest zápasů. Jak už jsem říkal, hrozně se nadřeme na branky a pak ty zápasy dopadají tak, jak dopadají. Nejsme produktivní a nebyli jsme schopní se dostat do vyložené šance ani v přesilovkách, kterých jsme měli dost,“ uvedl asistent trenéra Jiří Horáček.

Dynamo posílil kapitán mistrů světa Roman Červenka

Dnešní soupeř Brna i letos vyhlásil ty nejvyšší cíle. Po loňském bronzu se klub zase o stupínek posunul a v napínavém finále se až v 7. rozhodujícím utkání poklonil Třinci. Před startem letošní sezony přivedlo Dynamo do svých řad mistra světa Romana Červenku. Pardubice pak před návratem do Sparty upřednostnil i další útočník Jiří Smejkal a obranu vyztužil Andrej Šustr. Klub pak udivil novým 10letým kontraktem pro Martina Kauta.

Pardubice schytaly v neděli doma debakl se Spartou

Dynamo má nyní po šesti duelech na kontě dvě porážky. Ve 3. kole schytalo na ledě Českých Budějovic debakl 1:6 a za rámeček si Východočeši nedali ani nedělní šlágr, když doma před vyprodanou arénou neskórovali a Spartě podlehli 0:4. Ve zbylých utkáních ale Pardubice naplnily roli favorita, cenný je například obrat z vítkovického ledu, kde svěřenci trenéra Marka Zadiny otočili původně nepříznivý stav 1:3 na tříbodové vítězství 4:3.