Fotbalisté Líšně zůstávají po prvních dvou kolech druhé ligy neporažení. Po domácí bezgólové remíze totiž čtyřmi brankami vydrancovali pražský Žižkov. Vedení se ujali už po dvaceti minutách, když skóre otevřel kapitán Jeřábek. Po pauze sice srovnal Necid, ale hosté zlomili odpor domácích během tří minut, když skóroval navrátilec Silný a střelu Lutonského si do vlastní sítě srazil Klusák. Konečnou podobu výsledku 1:4 dal střídající Vlasák. Líšeň se díky vysoké výhře posunula do čela tabulky.

Šance měly od začátku oba týmy

Od úvodního hvizdu se na Žižkově hrál svižný fotbal. Necid už ve 2. minutě vyzkoušel pozornost Vajnera. Další pokusy Gembického, Sodomy, či Petráka, které na pravé straně připravil rychlý Batioja, zlikvidovali ve stadiu pokusu o střelu obránci. Hosté se dostali do první akce v 11. minutě, kdy po Sokolově centru na zadní tyč hlavičkoval Silný. V 17. minutě pak kryl Melichar Dudlovu střelu.

Skóre otevřel Jeřábek, Jokovič zmařil Viktorii tutovku

Líšeň šla do vedení ve 20. minutě, kdy se po střele Poláška nejlépe v závaru na malém vápně zorientoval Jeřábek. Domácí gól ještě víc vybudil a Gembický z úhlu pálil mimo tři tyče. Pak Vajner velmi dobře přečetl hru a vyběhl z branky, aby vykopl míč před Jiráskem, který se chystal jít do sóla. Ve 33. minutě udeřilo na druhé straně, když Sedlákovu ránu k pravé tyči vytáhl Melichar na roh. Tutovku pak zmařil domácímu Sodomovi ve 41. minutě Jokovič, který vykopl z brankové čáry míč, mířící do sítě.

Žižkov srovnal, ale Líšeň si vedení vzala zpět

Ve druhé půli lačnil Žižkov po vyrovnání. Nejprve se Necid prosmýkl kolem dvou bránících hráčů a z hranice vápna tvrdě vypálil, ale Vajner míč vyrazil na roh. V 55. minutě po akci Necida se Sodomou ukopl míč na poslední chvíli před dobíhajícím Batiojou Jeřábek. Krátce po prvním střídání hostů zaběhl Gembický až k brankové čáře, odkud odcentroval do vápna, kde se mezi stopery prosadil ve skluzu zkušený Necid a v 65. minutě vyrovnal na 1:1. Jenže hosté si vzali vedení rychle zpátky, když se po kombinaci nových mužů v líšeňském dresu Aldina a Vlasáka prosadil Silný. K jeho centru se dvě minuty poté dostal Lutonský, jehož střela skončila za zády gólmana s přispěním domácího Klusáka.

Místo snížení přišla čtvrtá rána pro domácí

Viktoria zkoušela korigovat skóre. V 70. minutě Vajner vyrazil Jiráskovu střelu na břevno. V 73. minutě si poradil i se střelou Gembického, v 86. minutě vykopl míč z branky Ilko a v 87. minutě vyrazil Vajner Jiráskovu hlavičku na roh. Po něm však vysunutí hráči Žižkova ztratili míč. Po chybě Mulemeho kousek za půlicí čárou získal balon Vlasák, který proměnil sólo na Melichara a definitivně potvrdil výhru hostů. Ti tak poprvé v historii vzájemných utkání na Žižkově vyhráli.

Ve středu čeká líšeňské fotbalisty rezerva Slavie

Líšeň se tak díky vysoké výhře 4:1 posunula do čela tabulky Chance Národní ligy. A už ve středu ji na domácím stadionu čeká další pražský soupeř: od 17 hodin hostí béčko Slavie, které v souboji rezerv pražských S porazilo Spartu 2:1 a v tabulce mu patří sedmá příčka.