Americký hokejový útočník Peter Mueller se vrací po dvou letech do Brna, v jehož dresu v sezoně 2020/21 vyhrál jako první cizinec kanadské bodování extraligy. Kometa o příchodu šestatřicetiletého hráče, který byl nyní bez angažmá, informovala na svém webu.

Brno je pro něj druhý domov

„Peter se nikdy netajil tím, že Brno je pro něj druhý domov. Ke Kometě a jejím fanouškům má opravdu silný citový vztah, což hrálo u jeho návratu velkou roli,“ uvedl sportovní manažer Tomáš Vincour.

Odešel do Vítkovic a sezónu dohrál v Německu

Mueller působil v Brně v letech 2018 až 2022 a patřil mezi klíčové postavy týmu. Před dvěma lety ale zástupci Komety už o jeho služby přestali mít zájem a útočník, který odehrál téměř 300 zápasů v NHL, zamířil do Vítkovic. V ostravském klubu ale loni v listopadu na vlastní žádost skončil a sezonu poté dohrál v Německu ve Wolfsburgu.

V Brně by měl zlepšit produktivitu týmu

V Brně nyní věří, že Mueller výrazně pomůže zlepšit produktivitu týmu. Kometa v dosavadních osmi extraligových zápasech vstřelila 15 branek a před dnešní dohrávkou 9. kola proti Českým Budějovicím je předposlední v tabulce.

Pomohl vyhrát spoustu zápasů, říká Vincour

„V minulosti pomohl svým profesionálním přístupem a střeleckým instinktem ke spoustě vyhraným zápasům. Sám jsem s Peterem hrál, takže vím, čeho je na ledě schopný. A faktem je, že produktivita nás v probíhající sezoně zatím trápí,“ uvedl Vincour. Mueller v české extralize odehrál celkem 259 zápasů, vstřelil 129 branek a přidal 149 asistencí.