První duel baráže o nejvyšší soutěž fotbalistům Vyškova nevyšel podle představ. V Drnovicích podlehli Karviné nejtěsnějším rozdílem 0:1. Podle trenéra Jana Kameníka však není nic ztraceno. Jsme teprve v poločase a v neděli v Karviné můžeme rozhodnout třeba v poslední minutě, řekl po utkání, které se odehrálo před parádní kulisou v podobě 2134 diváků.

Skóre otevřel hlavičkou Čavoš

Oba týmy se na začátku utkání spíše oťukávaly. Pak ale domácí Bayo netrefil hlavou míč z rohu a na druhé straně se na Stejskala několikrát hnal kapitán hostů Budínský, který pak vyškovskému gólmanovi ostrou ranou pořádně vyprášil rukavice. Karviná se pak dostávala do tlaku jednoduchými rychlými přihrávkami ve středu hřiště a ve 42. minutě udeřila, když Čavoš otevřel rybičkou po přesném centru skóre – 0:1. Vzápětí ale mohl vyrovnat Fomba.

Vyškov měl šance na srovnání, ale neuspěl

Zkraje druhé půle přišly dvě šance Vyškova, když spálil tutovku Fomba a hned po něm Straalman obloučem přestřelil Ciupovu bránu. Pár minut nato se na druhé straně musel činit i Stejskal, který vytáhl parádní oblouček hostů na roh. Domácí „bílý balet“ se snažil o vyrovnání a jeho tlak mělo zvýšit i střídání. V 82. minutě však mohl přidat gólovou pojistku hostů střídající Regáli. Vyškov však nepříznivý stav nesrovnal a bude tak v nedělní odvetě v Karviné dotahovat hubený náskok prvoligového týmu, který šel do baráže ze 14. příčky.

Karviná nás potrestala důsledností, řekl Kameník

Z výsledku byl trenér Vyškova Jan Kameník zklamaný, ale po herní stránce neměl týmu co vytknout. „Hráči to odpracovali velmi dobře. Karviná nás však bohužel potrestala, když byla přesnější a důslednější a šla do vedení. Měli jsme pak velmi dobrou pasáž ve druhém poločase, když jsme Karvinou zamkli a vytvořili si asi největší šanci utkání. Hráči o výsledek bojovali až do konce a je třeba je za to pochválit,“ uvedl kouč domácích.

Musíme být venku trpěliví a čekat na svoji šanci, uvedl kouč Vyškova

Podle něj je však v baráž v poločase a pozitivní je vzrůstající výkonnost týmu. „Musíme se rychle dát do pořádku, v neděli jet do Karviné, být tam trpěliví a čekat na svoji šanci. Gól můžeme dát třeba v 90. minutě,“ nevzdává boj o první ligu Kameník. Podle něj byl největší rozdíl v tom, že zatímco hostům stačily na gól dvě šance, domácím jich nestačilo ani pět. „Karviné jsme se však vyrovnali v síle, nasazení, taktice i pohyblivosti. Pokud ale chceme uspět i venku, tak tam musíme předvést stejně srdnatý a emotivní výkon a sáhnout si na dno svých sil, abychom se v neděli večer mohli na sebe podívat a říct si, že jsme pro úspěch víc už udělat nemohli,“ dodal Jan Kameník.

Ciupa chytil dva góly, chválil gólmana trenér Karviné

Kvalitu Vyškova ocenil i kouč hostů Lubomír Vlk. „Mají silné a rychlé hráče a trápili nás tím, že zpočátku byli víc na balónu. Pak se mohli prosadit i ve druhé půli, ale musím pochválit gólmana Ciupu, který chytil dva jisté góly. Pak najednou tlak Vyškov skončil a z nás to spadlo a pak jsme byli lepší. Každopádně zaplaťpánbu za výhru, protože si dokážu představit, že Vyškov hraje v první lize,“ řekl Vlk. Jeho svěřenci tak budou v neděli od 17.30 hájit hubenou výhru a k udržení prvoligové příslušnosti jim stačí i remíza.