Fotbalisté Vyškova vyhráli ve 13. kole Chance Národní ligy na hřišti brněnské Líšně 2:0 a upevnili si třetí místo v tabulce. Domácí naopak přišli o tři body a také o těžce zraněného kapitána Michala Jeřábka. Ten utrpěl v závěru utkání po střetu s hostujícím gólmanem Borkem vážné poranění hlavy a skončil v nemocnici, kde ho operovali. Líšeň zůstává desátá.

Více šancí měli hosté, ránu Otrísala pak zlikvidoval gólman Borek

Do zápasu vstoupil aktivněji Vyškov, brankář Vajner musel zasahovat při střele Nováka v 10. minutě, která mířila na vzdálenější tyčku, odkud ale domácí gólman míč vyrazil. Střelecké pokusy Svobody, Condeho, či Ulbricha skončily mimo tři tyče. První příležitost Líšně přišla v 15. minutě, kdy po rohu pálil k tyči Otrísal. Velkou šanci zlikvidoval brankář Borek, který míč vytěsnil na další rohový kop.

Vyškov o výhře rozhodl během pěti minut

Po změně stran byla k vidění první větší šance v 50. minutě. Dudl se na hranici šestnáctky opřel do odraženého balonu, který ale zamířil pouze pár metrů nad branku. Dalších výrazných střeleckých příležitostí se pak 749 diváků nedočkalo.Nakonec rozhodla pětiminutovka, v níž měl Vyškov dvakrát příležitost trestného kopu téměř z poloviny hřiště. Nejprve v 76. minutě Čelůstka odcentroval do vápna a Vajner míč vyrazil k Syllovi. Ten z dorážky protlačil míč s tečí do branky – 1:0. Jen po pár minutách centr Svobody prodloužil na malé vápno Vedral. Sylla uspěl v souboji s Vajnerem, kterého zasáhl. Sudí ale žádný faul neviděli a hráč Vyškova míč propasíroval do branky – 2:0.

Kapitána Jeřábka odvezla sanitka do nemocnice, kde ho operovali

Domácí se poté pokoušeli o zvrat se dvěma útočníky. V samotném závěru došlo k nepříjemnému zranění líšeňského kapitána Jeřábka, který se střetl v boji o míč s Borkem. Po střetu odnesli domácího obránce na nosítkách ze hřiště a záchranka ho s vážným poraněním hlavy převezla do nemocnice, kde se podrobil operaci.

Remízový zápas jsme prohráli po dvou standardkách, řekl Valachovič

Trenér Líšně Milan Valachovič byl po utkání velmi rozladěný. „Pokud zranění vyřadí Jeřábka na čas z aktivní činnosti, mohu tenhle zápas považovat za velmi nešťastný,“ uvedl kouč. Jeho svěřenci se na utkání připravovali velmi pečlivě a při tréninku podle něj odváděli dobrý výkon. „Pak přijde zápas, v němž jsme nacvičené akce nedokázali provést. Chyběla mi u našich hráčů vášeň, či jiskra. Poločas jsme odehráli bez šancí. Doufal jsem, že druhá půle bude lepší, ale remízový zápas jsme prohráli neskutečně lehce po dvou standardních situacích, které byly takřka navlas stejné. Z našimi šancemi v závěru zápasu jsme naložili špatně,“ posteskl si líšeňský stratég.

Přeji zraněnému Jeřábkovi, aby se co nejdřív vrátil na trávník, uvedl kouč Vyškova

Zranění Jeřábka nenechalo klidným ani trenéra hostů Jana Kameníka. „Předem chci říct, že přeji zraněnému hráči, aby byl co nejdříve zpět na trávníku. Tohle je mnohem důležitější než vše ostatní. Pokud jde o zápas, věděli jsme, proti komu hrajeme. S Líšní to bývá vždy těžké, proto si výsledku nesmírně vážím. Dobře jsme vstoupili do zápasu. Dařilo se nám pronikat do dobře organizované obrany. Ale koncovku jsme neřešili dobře. Často jsme odevzdávali laciné míče. Po změně stran jsem se obával rychlých přesunů. Hra byla vyrovnaná. O výsledku rozhodly dvě standardní situace,“ řekl kouč Vyškova.