Fotbalisté Líšně v 8. kole Chance Národní Ligy porazili ve Vítkovicích rezervu Ostravy 2:0. Skóre otevřel v závěru první půle Ilko, naděje Baníku na vyrovnání pak snížil kapitán Říha, jenž po hodině hry dostal druhou žlutou kartu a šel pod sprchy. Hosté přidali pojistku v 79. minutě, kdy se trefil Silný. Líšeň vyhrála podruhé v řadě a v průběžné tabulce se posunula na páté místo. Naopak Ostrava počtvrté za sebou nezískala ani bod a je třináctá.

Hosté se na polovinu soupeře dostávali častěji

První poločas vzali do svých rukou hlavně hráči Líšně, kteří se na soupeřovu polovinu dostávali mnohem častěji. Dudl nacentroval do vápna, kde ale ostravský Měkota míč usměrnil vedle branky. Dudl poté zakončoval sám, jeho ostrou střelu však Kubný skvělým zákrokem vyrazil do zámezí.

Polášek trefil tyč, skóre otevřel Ilko

Ze hry následně uplynulo dvacet minut a hostům se povedlo zahrát první nebezpečný roh. Polášek v šestnáctce vyskočil nejvýše ze všech a hlavičkoval do tyče. Neuspěl ani Dziuba, ve 44. minutě ale Líšni vyšla další standardka. V pokutovém území balon skvěle trefil Ilko a jeho tým tak těsně před koncem prvního poločasu otevřel skóre.

Kapitán domácích šel do sprch

Začátek druhé půle patřil naopak domácím, kteří soupeře prakticky nepouštěli za polovinu hřiště. V 52. minutě se střídající Chvěja šikovně uvolnil mezi obránci a vypálil těsně vedle Ulrichovy brány. Za necelých deset minut zápas předčasně skončil pro ostravského kapitána Říhu, který v souboji uštědřil protihráči vysoký šlapák a viděl druhou žlutou a vzápětí červenou kartu.

Silný zvýšil náskok a Vlasák nastřelil další tyč

I přes oslabení dokázal Baník útočit a hrát lépe než Líšeň. To se však změnilo v 79. minutě, když se po krásné akci prosadil Silný a hosté šli do trháku. Jejich třetí gól mohl přidat střídající Vlasák, štiplavou ránu nasměroval do tyče Kubného branky.