Fotbalista Roman Potočný, který strávil tuto sezonu na hostování v Brně, odchází do Zbrojovky natrvalo. Třiatřicetiletému útočníkovi či záložníkovi v Českých Budějovicích končí v létě smlouva, kterou s ním Dynamo neprodlouží. O přestupu informovaly oba kluby na svých webech.

S osmi góly se stal třetím nejlepším střelcem týmu

Ofenzivnímu univerzálovi se v Brně během sezony střelecky dařilo. Ve druhé lize vstřelil osm gólů a po Jakubu Řezníčkovi a Denisu Alijagičovi se stal třetím nejlepším střelcem Zbrojovky. Teď s ní podepsal smlouvu na rok s opcí.

Rodina je v Brně spokojená, řekl fotbalista

„Měl jsem i nějaké jiné nabídky, ale jsem tu spokojený. Syn chodí v Brně do školy a hraje tu fotbal, manželka tu má práci. Celá rodina je tady spokojená, takže to nakonec bylo poměrně jednoduché rozhodování,“ řekl Potočný.

V první lize nastřílel 39 branek

V první lize odehrál 234 utkání a vstřelil 39 branek. Kromě Českých Budějovic působil také v Bohemians, Teplicích, Liberci, Ostravě, Zlínu a Plzni.

S uplynulou sezónou nemůžeme být spokojení, míní Potočný

Brno patřilo před sezonou k favoritům na postup, ve druhé lize však skončilo až deváté. „Během podzimu jsem se ještě sžíval s kabinou i se soutěží, jaro už bylo lepší. Góly i body bych ale určitě vyměnil za lepší postavení v tabulce. Nikdo nemůžeme být spokojený a všechny nás štve, jak to dopadlo. V příští sezoně budeme muset zlepšit úplně všechno, určitě i od sebe čekám ještě daleko víc,“ uvedl Potočný.