Deset minut před koncem vedla Zbrojovka doma nad Vlašimí 2:0 a mířila za třemi body. Dva zásahy hostů během tří minut ale rozhodly o tom, že duel skončí remízou a trenér Brna Jaroslav Hynek se zatím první domácí výhry na lavičce nedočkal. Nedokázali jsme výhru ukopat, beru to na sebe, prohlásil sebekriticky kouč Zbrojovky.

Cítil jsem pozitivní energii, uvedl kouč

Ztracený duel byl podle něj zápasem dvou týmů, které chtějí být hodně na míči. „Vlašim nám ale ukázala, že je sehranější, má silnější součinnost a celkově méně problémů. U nás se sestava točí, přesto jsme do toho vstoupili dobře, cítil jsem pozitivní energii, vedli jsme a soupeř neměl moc z čeho skórovat,“ uvedl Hynek.

Zápas Brňané nakonec ztratili

Zbrojovce se dařilo držet vysoký presink a přehrávat soupeře i ve druhé půli, kdy Kronus druhým gólem v utkání zvýšil náskok a Brňané mohli přidat třetí branku. „Měli jsme tři šance, kdy jsme mohli rozhodnout. Od té doby naše kvalita upadala, riskantní zpětnou hlavičkou jsme soupeře poslali do brejku a bylo to 2:1. Začal jsem cítit, že trochu ztrácíme, a hledám chybu v sobě, mohl jsem hráčům více pomoci, změnit taktiku, víc to zavřít. Neudělal jsem to, a nakonec jsme ten zápas ztratili, škoda. Tým byl dobře naladěný, nakonec je z toho jen remíza,“ řekl kouč Zbrojovky.

Nedokázali jsme to pragmaticky ukopat, smutnil trenér

Jeho svěřenci tentokrát nebyli tak dominantní na míči. „Chtěli jsme hrát to, na co stačíme, protože změn je hodně, především obrana nehraje pravidelně víc zápasů za sebou. Chtěli jsme se vyvarovat dlouhých míčů, dařilo se nám zrychlovat hru za obranu. První poločas jsme zahráli kvalitně, i když nás Vlašim dokázala přimáčknout, když jsme vypadávali z presinku. Mohl jsem pak ve druhé půli změnit organizaci hry, zavřít to, pak by se vidělo, jestli jsem to tím zabil, nebo podpořil. Beru to tak, že výsledek 2:2 asi měl být, protože jsme to nedokázali pragmaticky ukopat, a to beru n a sebe,“ uvedl Hynek.

Zbrojovku čeká reprezentační pauza

Nyní je před týmem druhá letošní reprezentační přestávka. „Věřím, že i zkušenější část týmu, která dnes nemohla být k dispozici, za to zatáhne. Srovnáme hlavy, vyzdravíme se a půjdeme dál. Jiné hráče nemáme a je potřeba, abychom pracovali na náladě a energii týmu, zamysleli se nad tím, kdy volit pragmatičnost a kdy ne. Nabíráme ztrátu, ale pořád je to na dostřel a je možno s tím hrát a pracovat,“ věří trenér, že volnější program pomůže týmu se stabilizovat.

Musíme se dát do kupy, říká Kronus

Střelec obou gólů Adam Kronus však vidí pauzu spíš opačně. „I po Prostějovu jsem to měl osobně tak, že bych nejradši hrál hned druhý den. Tam jsme se nepředvedli dobře, chtěli jsme to odčinit, dobře jsme začali, byla vidět energie, šlapalo to. Pak se to zhroutilo, takže nezbývá než si to o pauze analyzovat, dát se do kupy. Je nás málo a doufám, že se dáme dohromady,“ uvedl aktuálně nejlepší střelec Zbrojovky.