Úleva a řev. To byly pocity útočníka Komety Jakuba Konečného, když se ve druhé třetině duelu proti Vítkovicím trefil za záda Klimeše a zvýšil na 3:0. Brno pak šlo dokonce do vedení o čtyři góly, ale nakonec se muselo o výhru trochu strachovat, když pátý gól přidal do prázdné branky hostů Flek a uzavřel tak účet utkání na konečných 5:3. Dnes od 18 hodin uzavře Kometa sérii tří domácích utkání s Bruslaři z Mladé Boleslavi, kteří okupují 4. příčku extraligové tabulky. Pokud je Brno porazí, dostane se čtverce na dostřel.

Málem ztratili čtyřgólový náskok

Druhá třetina proti Vítkovicím se Brňanům hodně povedla. Kometa měla dobrá střídání a dostala se do čtyřbrankového náskoku. V posledním dějství se však hostům podařilo snížit až na rozdíl jediné branky. „Neřekl bych, že bychom se báli, ale když se druhý tým dostane na rozdíl jedné branky, tak tam pochyby jsou. My jsme se ale v důležitých momentech podporovali a pomohl nám i Posty (gólman Postava),“ uvedl Konečný.

Střílel z prostoru mezi kruhy

Konečnému se poprvé podařilo skórovat v dresu modrobílých. „Vzniklo to dobrým forčekinkem, dobře jsme je napadali a najednou jsme jeli tři na dva. Kos to dobře posunul na Rachůnka a ten to posunul na mě. Byl jsem sám mezi kruhy a naštěstí to tam skončilo,“ usmíval se mladý útočník Brna. Když vymetl šibenici Klimešovy branky, tak měl v hlavě dva pocity: „Řev a úleva!“

V Brně se cítí doma

Odchovanec Komety se po angažmá ve Spartě vrátil do Brna, kde se pochopitelně cítí doma. „Vyrůstal jsem tu, mám tu kamarády,“ uvedl Konečný. Podle něj na Vítkovicích nebyla znát herní pauza. „Mají dobře zvládnutý systém, hodně dobře bruslili a nebylo nijak znát, že byli jedenáct dnů bez zápasu,“ řekl útočník. Brňané však proti hostům ve druhé třetině zlepšili pohyb. „Hodně jsme stříleli a z toho nám tam pak napadaly góly,“ dodal Konečný.

Ještě nejsme na vítězné vlně, říká Konečný

Čtyřzápasovou sérii výher však mladý útočník za vítěznou vlnu zatím nepovažuje. „Jdeme krůček po krůčku. Vstup do sezóny nebyl ideální, takže teď jdeme od základu a snažíme se nabalovat na povedené věci a zlepšovat každou část hry,“ uvedl forvard.

Máme v zádech výborné fanoušky, libuje si mladý forvard

Dnes čeká Kometu třetí domácí utkání po sobě. Od 18 hodin nastoupí proti Bruslařům z Mladé Boleslavi, v jejichž bráně bude stát Dominik Furch, který v minulé sezóně patřil k oporám modrobílých. V domácím prostředí vidí Konečný výhodu. „Nemusíme nikam cestovat, člověk si může udělat ten den přesně tak, jak potřebuje, takže je to velká výhoda. Navíc máme v zádech výborné fanoušky, kteří nás ženou kupředu, takže každý v kabině je rád, že máme doma tři zápasy,“ dodal Konečný.