Do hokejové extraligy se po roce vrací slovinský brankář Gašper Krošelj a bude chytat za brněnskou Kometu. Jihomoravský klub o angažování sedmatřicetiletého veterána informoval na svém webu, podmínky spolupráce nezveřejnil.

Hrál na olympiádě a třech světových šampionátech

Krošelj má za sebou pětileté angažmá v Mladé Boleslavi, kde do sezony 2022/23 odchytal včetně play off 168 zápasů. Minulý ročník strávil ve slovenské extralize v Banské Bystrici a dříve působil v Dánsku, Norsku, Švédsku či Chorvatsku a hrál i mezinárodní ligy EBEL a KHL. Startoval na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018 a třech mistrovství světa, letos s národním týmem vybojoval návrat mezi elitu.

Pro mladé kolegy bude mentorem

„Ke dvěma mladším kolegům, Michalu Postavovi (22 let) a Janu Kavanovi (18), přichází brankářská zkušenost a mentor,“ uvedla Kometa. „Jsem velmi rád, že můžu být součástí takového klubu, jako je Kometa. Těším se na českou soutěž a do Brna do atmosféry, kterou můžete vytvořit. Věřím, že společně dosáhneme úspěchu,“ řekl ve video vzkazu fanouškům na webu Komety Gašper Krošelj.

Nastoupí Furch proti Krošeljovi?

Slovinský gólman tak bude hájit modrobílé barvy Brna místo Aleše Stezky, o kterém se mluvilo jako o náhradě za Dominika Furcha. Stezka však nakonec zůstal za oceánem v NHL, kde se porve o místo v týmu Seattle Kraken. A Furch z Komety přestoupil z rodinných důvodů právě do Mladé Boleslavi. Je tedy možné, že Krošelj a Furch proti sobě budou nastupovat v nadcházející sezóně extraligy.

Fanoušci příchod Slovince vítají

Fanoušci modrobílých příchod zkušeného brankáře vítají. Ve svých komentářích na sociálních sítích zmiňují především jeho angažmá u Bruslařů. „Pamatuji si, jak jsme mu velmi často nebyli schopni dát gól, když čapal za Boleslav. Takže za mě solidní jistota a učitel pro Postavu a Kavana,“ napsal David Vilím. Někteří příznivci Komety také spekulují, že Krošelj nutně nemusí usilovat o post jedničky. O tu si v uplynulé sezóně při zranění Furcha hlasitě svými výkony řekl Jan Kavan.