Fotbalisté Vyškova v televizní dohrávce 7. kola Chance Národní Ligy porazili v drnovickém azylu Zbrojovku Brno 1:0. Jedinou brankou rozhodl utkání v nastavení prvního poločasu Tom Ulbrich, pro něhož to byla druhá trefa v sezoně. Kameníkův tým poskočil na čtvrtou příčku neúplné tabulky, Zbrojovka je dvanáctá.

Kronus trefil tyč Borkovy brány

Jihomoravské derby začaly oba týmy velmi opatrně a od úvodních minut bylo jasně vidět, že ani jedno z mužstev nechce chybovat v defenzivě. První zajímavější akce zápasu se tak zrodila až ve 20. minutě utkání a pro Zbrojovku to nakonec byla vůbec největší šance celého zápasu. Uvnitř vápna Vyškova se skvěle uvolnil Kronus a jeho povedenou střelu zastavila vzdálenější tyč Borkovy brány.

Ulbrich propálil vše, co mu stálo v cestě

Také druhou nebezpečnou šanci si vytvořili hostující fotbalisté. V probíhající 37. minutě parádně ze vzduchu odcentroval do vápna Granečný, který přesným pasem našel zcela osamoceného Potočného. Brněnský útočník ale v zakončení selhal, když míč poslal jen do Borka. Hned z protiútoku měl gól na kopačce domácí Schön, jenže z velmi dobré pozice po zpětné přihrávce od Condého zamířil nad břevno. Gól do šatny nakonec dal Vyškov, když se po přímém kopu ve vápně nejlépe zorientoval Ulbrich a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí mohli zvýšit náskok

Do druhého poločasu vstoupili podle očekávání velmi aktivně hosté, avšak jejich úvodní nápor nepřinesl prakticky žádnou zajímavější příležitost ke skórování. Po hodině hry mohl vedení Vyškova navýšit Schön, své zakončení poslal ale jen do země, od které se míč odrazil nad břevno Muchovy brány.

Janetzký se kvůli ofsajdu neprosadil

Ještě jednu dobrou šanci měli domácí v 84. minutě, kdy se centr z levé strany snesl do vápna na hlavu Vedrala, ten ale ve velmi dobré pozici zamířil těsně vedle spojnice břevna a tyče. Když se pak v poslední minutě hry nedokázal po přímém kopu i kvůli signalizovanému ofsajdu prosadit hostující Janetzký, skončil zápas nejtěsnější výhrou Vyškova 1:0.