Majitel hokejové Komety Brno Libor Zábranský stále není vlastníkem fotbalové Zbrojovky, přestože chystaný prodej klubu oznámili ke konci letošního dubna. Zábranský v rozhovoru pro klubový web Komety oznámil, že smlouva o převodu akcií mezi ním a dosavadním majitelem Václavem Bartoňkem není zatím podepsaná. Téma rezonuje nejen Brnem už skoro čtyři měsíce.

Majitel Komety není akcionářem Zbrojovky

Libor Zábranský naposledy podle svých slov jednal s Bartoňkem ve čtvrtek. Majitel Komety měl podle dubnového sdělení převzít 80 procent akcií fotbalového klubu, který by se chtěl vrátit do první ligy. „Smlouva o převodu akcií zatím podepsána není. Akcionářem nejsem, majoritní podíl drží doposud Václav Bartoněk. Stále je totiž několik vytyčených bodů, které musí převodu předcházet, a bez kterých je z mého pohledu převzetí neuskutečnitelné,“ uvedl vlastník brněnské Komety.

O sportovních výsledcích se nebaví

Podle něj se jednání táhnou už příliš dlouho. „Jedna věc je, že chci pomoct, ale na druhou stranu bych se nerad točil v kruhu. Rád bych dodal, že se nebavíme o sportovních výsledcích,“ řekl Zábranský.

Výkon hráčů při prohře s Varnsdorfem Zábranského zklamal

Zbrojovka vstoupila do letošního ročníku Chance Národní ligy výhrou v Jihlavě, ovšem v dosud posledním odehraném 4. kola druhé nejvyšší soutěže ostudně podlehla doma před zraky Zábranského Varnsdorfu 1: 6. „Sobotní utkání s Varnsdorfem jsem sledoval ze skyboxu přímo na Srbské, výkon hráčů ani konečné skóre nemohlo nikomu udělat radost, ale tady je řeč o věcech jiného charakteru než předvedená hra,“ uvedl vlastník Komety.

Vstup do Zbrojovky nevyšel ani firmě Portiva

O změně vlastníka Zbrojovky se hovořilo v podstatě od doby, kdy tým loni na jaře sestoupil do druhé ligy a během minulého ročníku se místo návratu mezi elitu trápil. Do tradičního moravského klubu měla vstoupit investiční skupina Portiva a od dosavadního vlastníka Václava Bartoňka získat podíl ve výši 61 procent. Portiva měla mít i předkupní právo na odkup zbylých akcií. Z transakce však sešlo, o čemž klub informoval v dubnu a následně oznámil, že 80 procent akcií přebírá Zábranský. Ale ani tento obchod není dosud uzavřen.