Fotbalisté Zbrojovky po týdnu částečně odčinili ostudný šestigólový debakl s Varnsdorfem a v 5. kole Chance Národní ligy vyhráli na hřišti Táborska 1:0, když využili poměrně dlouhou přesilovku. Tři body Brnu zařídil ve druhé půli střídající kanonýr Řezníček. Líšeň naopak doma prohrála s Opavou 0:1.

Rozhodl střídající Řezníček

Táborsko proti Brnu ve 33. minutě oslabil vyloučený Varačka. Zbrojovka zužitkovala početní výhodu až v 77. minutě díky Řezníčkovi, který do hry naskočil v 56. minutě. Z předchozích tří utkání Brno vytěžilo jen bod a nyní si připsalo druhé vítězství v sezoně. Jihočeši čekají na výhru od úvodního úspěchu nad Slavií B, z dalších čtyř kol získali bod.

S výhrou s nulou je kouč Brna spokojený

Po domácí ostudě s Varnsdorfem chtěli brněnští fotbalisté udělat maximum. „Celý týden jsme na hráče apelovali, že je potřeba tu nechat úplně všechno a výkon musí být absolutně odlišný. V přístupu se nám to podařilo, udělali jsme v týdnu kus práce a z mančaftu jsem cítil energii, že za tím jde. Soupeř měl dnes jednu vážnější šanci v závěru, tu jsme zvládli, jinak jsme celý zápas byli blíže k tomu, abychom skórovali. Myslím, že se ten zápas překlopil správně pro nás, pomohla tomu i červená karta. Byli jsme víc na míči a dokázali jsme pochytat brejky soupeře. Vyhráli jsme, navíc s nulou, dnes jsme spokojení,“ uvedl kouč Brna Jaroslav Hynek.

Zbrojovku vedl jako kapitán mladík Jambor

Zbrojovku vedl do utkání poměrně překvapivý kapitán. Při absencích zkušenějších hráčů navlékl pásku jednadvacetiletý záložník David Jambor. Tedy borec, který s výjimkou hostování strávil ve Zbrojovce celou kariéru od prvních fotbalových kroků. To byl důvod, proč se trenér Hynek rozhodl pro tuto volbu, byť Jambor naskočil letos v základní sestavě vůbec poprvé. „Když jsem se to dozvěděl, panovalo překvapení, ale samozřejmě i radost. Jsem odchovanec Zbrojovky, je to velká čest. Nechtěl jsem té pásce udělat ostudu, takže jsem rád, že jsme vyhráli,“ řekl Jambor po zápase. „Jeli jsme sem s tím, že chceme odvézt tři body, máme je, takže jsme spokojení. Byl to těžký zápas,“ dodal novopečený kapitán.

Není nám dáno okořenit hru gólem, smutnil po prohře se Slezany kouč Líšně

Duel Líšně s Opavou rozhodl v 68. minutě Čejka. Brněnský celek nevyhrál čtvrté z pěti kol, Slezané naplno bodovali podruhé za sebou a v neúplné tabulce jsou třetí. „Zápas se mi hodnotí hůř. Zvláště proto, že soupeř skóroval z jediné šance v utkání, kterou měl. Viděli jsme důrazný a agresivní fotbal se smutným koncem pro nás. Jeřábek či Jokovič mohli vyrovnat, ale nepodařilo se nám dát branku. Ale není to náhoda, vždyť jsme zatím doma ve třech utkáních nezaznamenali ani jeden gól. Hráčům nemohu jinak nic vytknout. Bojovali, dávali do zápasu vše, jen nám není dáno okořenit naši hru gólem,“ smutnil trenér Líšně Milan Valachovič.