Narozdíl od jiných podobných "cílených" edicí, tento počin se setkal s velkým zájmem a tak se každoročně před svátky jara do hospod přiváží limitované várky zeleného piva. Dnes už se výrobě tohoto moku věnuje několik pivovarů v Čechách i na Moravě. A každý má svůj postup, jak zelené barvy piva dosáhnout. Někde přidají do klasického piva zelené potravinářské barvivo, což je, přiznejme si, hodně laciný a velice málo kreativní přístup. Ovšem někde si recepturu promysleli a zrealizovali velice poctivě. A jako každý recept, i tyto na zelené pivo si snaží každý pivovar chránit. Ovšem ingredience na "zelenost" piva vždy aspoň naznačí. A tak můžeme ochutnat pivo, kde jeho barvu dosahují pomocí mořských řas, nebo výrobce halí tajemství do formulky "speciální bylinné výtažky".
Kromě Starobrna si můžete dopřát zelené pivo z Náchodského pivovaru, z pivovaru Černá Hora, z některých menších pivovarů, například Rousínovský Pivečka. Ať už tedy dnes budete pít zelené pivo od kter=hokoliv výrobce a v jakékoliv restauraci, pamatujte na jedno – nic se nemá přehánět! A pokud vám nazelenalý pěnivíý mok nic neříká, nezapomeňte si dnes dát alespoň špenát.