Známý maxijedlík Jaroslav Němec, který loni v listopadu dokázal v Brně na festivalu čokolády za pět minut sníst přes dvě kila medu s čokoládou, boduje i v zahraničí. Na soutěži v Egyptě si to rozdal s Poláky a Francouzem v pojídání dvoukilových hamburgerů. Soupeře nakonec s přehledem porazil a pořádný kus jídla spořádal za necelé čtyři minuty.
Bulky jsou sladší a maso chutná jinak než u nás, říká maxijedlík
V egyptském letovisku Marsa Alam panovalo pořádné vedro, když se vyučený kuchař posadil za dlouhý stůl s dalšími soupeři. Na talíři před každým z nich čekal pořádný burger, který vážil dva kilogramy. „Chuťově byl výborný, ale úplně jiný než u nás v Česku. Bulky totiž mají v Egyptě víc sladké. I maso mělo jinou chuť a naložili k němu mnohem víc zeleniny,“ popsal zpravodajskému portálu BRŇAN pochoutku Němec.
Polský soupeř mu trochu šlapal na paty
Ten jedl podobně jako soupeři burger postupně od horní vrstvy. Bulku si namáčel ve vodě, kterou mohli jídlo zapíjet. Kdo chtěl, mohl si dát místo vody colu. Když spořádal vrchní kus pečiva, pustil se do zeleniny a masa. „Dopředu nás hnali diváci, byla tam skvělá atmosféra, protože tyhle soutěže mají v Egyptě rádi. Vedle mě sedící Polák, který byl pořádný kus chlapa, mi zpočátku trochu šlapal na paty,“ uvedl maxijedlík s tím, že největší problém pro něj představovaly zmíněné hutné sladké bulky.
Burger snědl za 3 minuty a 50 vteřin
Rodák z Bystrého u Poličky, který nyní pracuje jako skladník, se však nenechal vyvést z rovnováhy a soustředěně polykal jedno sousto za druhým. Soupeř ze země našich severních sousedů přitom několikrát nevěřícně kroutil hlavou nad tempem Čecha, který si pomáhal častějším zapíjením vodou. A dvoukilového burgerového macka do sebe dostal v čase 3 minuty a 50 vteřin. „Bylo to docela náročné, ale nakonec jsem zlato pro Českou republiku urval,“ řekl jedlík, který už pár podobných soutěží v pojídání hamburgerů absolvoval, ale v egyptském letovisku si odbyl zahraniční premiéru.