„Pojď, Jardo, pojď! To dáš!“ hecoval držitele řady rekordů majitel restaurace Petr Erin Kováč, který pro Jardu Němce další výkon vymyslel. Úkol zněl jasně: za pět minut sníst pět kilogramů vanilkové zmrzliny. Na její zapití mu dal čtyři piva Lucky Bastard.
Pěnivého moku se však maxijedlík ani nedotkl a hltal zmrzlou pochoutku, která v letním počasí pomalu rozpouštěla, lžící ze čtyř připravených skleněných pohárů. „Bylo to hrozně náročné na polykání, protože to bylo studené a začaly mně trnout zuby,“ svěřil se zpravodajskému portálu BRŇAN rodák z východočeské Poličky.
I když ho přítomní hosté povzbuzovali ostošest, musel Jarda na chvíli zastavit, aby vydýchal podchlazený chrup. A nakonec snědl 3,74 kilogramu zmrzliny. „Ten pětiminutový limit byl docela těžký, protože ve finále to bylo spíš o psychice,“ uvedl maxijedlík.
Ten zatím nic podobného nezkoušel, ani se zmrzlinou netrénoval. „Jdu spíš do výzev, které nikdo jiný přede mnou nedělal, protože pak z toho mám lepší pocit, že se to povedlo. Kdyby to bylo tekutější, tak bych to asi zvládl,“ řekl Jarda Němec, který by si prý na zapíjení dal místo studeného piva spíš teplý nebo vlažný čaj.
Přesto je rád, že je rekord nastavený a po tréninku ho lze ještě vylepšit. Pětikilovou vaničku osvěžující zmrzlé pochoutky prý za léto v pohodě spořádá. „U nás na hodně místech točí opočenskou zmrzlinu, která je výborná. Nejsem úplně zmrzlinový typ, ale nejraději si dopřeji pistáciovou nebo právě vanilkovou, kterou jsem polykal na rekord dneska,“ dodal maxijedlík.
Tomu zmrzlinu servíroval šéfkuchař Petr Erin Kováč. „Napadlo mě to před dvěma týdny. Jarda je borec, protože sníst necelá čtyři kila zmrzliny za pět minut zatím nikdo jiný na světě nedokázal,“ upřesnil majitel restaurace Bonjour na Jiráskově třídě v centru Brna.