Maxijedlík Jaroslav Němec má za sebou další extrémní výkon. Během pěti minut spořádal téměř čtyři stovky kuřecích srdíček o celkové hmotnosti 2,346 kilogramu. Rekord se mu povedl na Food Day Festivalu, který se odehrál o víkendu na Špilberku v Brně. V tom vedru to bylo docela šílené, ale dal jsem to, řekl zpravodajskému portálu BRŇAN maxijedlík.
Nachystali mu tři kila vařených srdíček
Pořadatelé slavností jídla a pití pro něj nachystali hned tři kilogramy uvařených srdíček, což obnášelo 467 kusů. „Kuřecí srdce byla uvařená a lehce osolená a opepřená. Na jejich snězení jsem měl limit 5 minut. Občas si tohle jídlo z vnitřností doma udělám – játra, ledvinky nebo srdce,“ uvedl Jarda Němec.
Před výkonem se schoval do stínu
Malé kousky se podle něj musí rovnou polykat, aniž by je člověk kousal. Jen tak jich dokáže sníst v daném limitu co nejvíc. „Bylo to docela šílené, protože panovalo horko, takže jsem se půl hodiny před výkonem schoval do stínu, abych se pak na place nesložil,“ vysvětloval rodák z Bystré u Poličky. Při extrémním výkonu mu u hradeb brněnské pevnosti fandily davy návštěvníků Food Day Festivalu a vyučený kuchař je nechtěl zklamat.
Pochoutku zapíjel vodou
Nakonec do sebe nasoukal 391 srdíček, jejichž hmotnost byla 2,346 kg. „Počet a váhu pořadatelé zjistili odpočtem z celkového připraveného množství,“ upřesnil Němec s tím, že kuřecí srdce zapíjel vodou ze tří půllitrových kelímků. A ráno před rekordním počinem, který podle něj zatím nikdo jiný na světě nedokázal, si prý doma dopřál jen lehkou snídani. „Na festivalu jsem pak po výkonu ochutnal jedinečné hmyzí burgery ze sušených červů a další lahůdky. Byly skvělé, moc mi chutnaly,“ dodal maxijedlík.