Na brněnské výstaviště se příští týden vrátí po pěti letech potravinářské veletrhy pod pozměněným názvem Salimatech. Uskuteční se od 7. do 9. února a poprvé bude otevřeny pouze pro odbornou veřejnost.
Nebudou se tam prodávat potraviny
Podle generálního ředitele Veletrhů Brno Tomáše Moravce tento takzvaný B2B koncept vyžadovali vystavovatelé. Uvedl to v tiskové zprávě. Na veletrhu už se tak nebudou prodávat potraviny, které si zde kupovali koncoví zákazníci, ale půjde o přehlídku moderních technologií pro potravinářství.
Víc prostoru pro vzájemná jednání
Vystavovatelé a návštěvníci tím získají více prostoru pro vzájemná jednání a uzavírání kontraktů. Kromě výroby potravin budou zastoupené i specializované obory, jako je pekařství a cukrářství, výroba nápojů, firmy budou vystavovat i zařízení pro restaurace a hotely.
Robotizace, energie a udržitelnost
Vystavené technologie budou odrážet aktuální témata, která jsou vlastní nejen potravinářskému průmyslu. Jde o robotizaci a automatizaci, energetickou efektivitu a udržitelnost. Kromě českých a slovenských vystavovatelů přijedou i zástupci z několika evropských zemí, Thajska, Indonésie a USA. Vystavovatelé chystají i různé workshopy a kulinářské show, aby návštěvníci mohli mnoho exponátů vidět v činnosti.
Bude i EmbaxPrint
Souběžně se koná také veletrh EmbaxPrint, na němž se představují novinky v obalovém průmyslu. Jeho součástí je tradičně expozice Packaging Life, která představuje kompletní balicí linku v provozu. Každoročně jsou její součástí technologické novinky, které proces neustále vylepšují. Letos se předvedou dvě nové linky, na nichž se bude balit pivo a rýže.
Lístky kupte radši na webu
Veletrhy se měly konat v roce 2020, kvůli covidu ovšem nebyly. V dalších letech byly zrušeny také kvůli covidu a dopadům na průmysl. Výstaviště bude otevřené od 9:00 do 17:00, ve čtvrtek pouze do 16:00. Zájemci si mohou koupit vstupenky nejvýhodněji na webu Veletrhů Brno za 180 korun, na místě budou k mání za 250 korun.