Ve vyhlášené brněnské restauraci Butcher’s Grill & Pasta v Králově Poli se ve skladu a v kuchyni vyskytovali švábi, zjistili pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Podzemní podlaží, kde se tato část provozu nacházela, nebylo zabezpečené proti pronikání hmyzích škůdců. Podle snímků, které inspekce zveřejnila na síti X a také na webu Potraviny na pranýři, zaměstnanci restaurace také dlouhodobě zanedbávali úklid a byly zde nánosy špíny.

Inspekce tyto nedostatky odhalila při kontrole v pondělí a nařídila uzavřít celé podzemní podlaží, tedy sklad, kuchyni včetně dalších prostor, kde se manipuluje s potravinami. Samotné prostory restaurace nezavřela. „Přes noc byl podnik uklizen a zabezpečen tak, že dnes bylo možné zákaz používání prostor zrušit,“ řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

S provozovatelem restaurace inspekce zahájila správní řízení o uložení pokuty

V Brně potravinářská inspekce zavřela loni v říjnu opakovaně také například restauraci Gingilla u tramvajové zastávky Poříčí. V tomto případě šlo spíše o studentskou hospodu nižší kategorie. V restauraci se opakovaně vyskytovali hlodavci. Podnik už po druhém zákazu znovu neotevřel a zůstal trvale zavřený.